Nezapomínat

Některý dny a období jsou těžší. Únavnější. Náročný. A je zajímavý, že v tom člověk nebejvá sám. Ty komplikovanější věci jedou v cyklech a třeba v tomhle jsme se s Jakubem krásně potkali. Možná je to tím blbým datem. Jedenáctý září.

V práci jsem teď jedenáct i víc hodin denně, pak přijedu domu, zapínám počítač a jedu dál. Včera jsem u toho usnul. Řešíme nějaký náročný věci v náročným období. Detail není důležitej. Ale je to únavný, místy frustrující a jak je člověk unavenej, tak otupuje svý chování a zvyky a věci, který si myslí, že má dobře pod kůží a ono nemá.

Zapomíná na ně.

A tak, i když mám spoustu dat a připravený kroky, který jdou jasně napřed tomu správnýmu řešení, prodávám je kolegům nejistě a v časovém presu bez tahu na bránu a rozplizle.

I když vím, že Národ ve válce nemá šanci uspět, pokud si nenajde prostor na to se bavit, prostor si nenacházím.

I když vím, že je potřeba poznat únavu a nezdar, abych pak věděl jak vypadá svěžest a úspěch, stejně to teď člověk úplně nevítá.

I když vím, že potřebuju svou drogu, stejně si ráno už dva nebo tři dny po sobě ani nestihnu udělat čaj.

A i když je správný věci dobře promejšlet řešit koncepčně, stejně to svádí k jednoduchým nekoncepčním a rychlým změnám (který svý ovoce přinesou), ale odpoutávaj pozornost od samotného problému.

Ale nakonec to celý bude jedna skvělá velká zkušenost. Nádherná škola. Posun.

Už aby to bylo.



Komentáře

Oblíbené příspěvky