Dovolená den III

Ráno neprší, ale je zima. Větší než byla, nějakých 8 stupňů a na to nejsme zvyklí. Jedeme do Rakouska a je to zábava.

Navigace nás žene na silnici, kde je potřeba mít dálniční známku, ale pro těch asi 8 km je mi líto za ni utrácet. A tak jedu podle turistickejch map od seznamu, prostě podle mapy.cz po polních cestách asi 4 km a dostávám se přesně tam, kam potřebujeme.

Mineme rujnu větrného mlýnu a dojedeme do Falkensteinu. Trochu začíná svítit slunce, parkujeme u kostela a jdeme pěšky na hrad ale brzy to stočíme na takovej kopec s křížema a sochama. Je tu pěknej výhled, vinice jsou zbarvený do žluta, oranžova, červena i zelena. Krásnej podzim, podobnej jako na Pálavě první den.

Na kopci u kapličky blbneme, Alice hraje hru o hledání klíčů a odemykání zámků.

Obejdeme to tu a pak autem vyjedeme pod hrad, abysme zjistili, že nás dovnitř nepustí, protože chtějí 3,5 EUR za osobu a já mám jen kartu a koruny. Ale vlastně nám to nevadí.

Ještě trochu projedeme vesnici a vidíme kozy a ovce a koně a krávy a srnky a bažanty a do navigace dávám památník Brána ke svobodě, což je památník obětem železné opony.

Navigace se s tím nepáře, jede co nejpřímější cestou, zase končíme na polňačce a pak na lesní cestě a vypadá to, že hranici překročíme divoce mezi stromy, ale nakonec je tam zátarasa, takže to objíždíme. K památníku se nedá dojet autem ani z druhé strany, ale to nevadí, aspoň se projdeme cca 3 km kolem tabulí se zvěrstvama, který tu ty komunisti páchali, Alice jede na koloběžce, ale promrzáme. Docela dost.

Na skok na penzion, teple se oblíct a pak 4 km Mikulovem přes Kozí hrádek a židovskej hřbitov a zámek a tak.

A po zase hezky naplněným dnu vyrazíme do Pavlova do našeho oblíbenýho Hotelu Pavlov na skvělou večeři. Tady jíme rádi.

I když máme pocit, že jsme tady na Pálavě viděli už skoro všechno, zas sem asi někdy zajedeme. Je to tu fajn, máme to tu rádi. Něco jako Provence.

Komentáře

  1. Žejo. Pálava mě taky ještě neomrzela... a asi ani neomrzí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně. Strašně hezkej ostrov to tady je.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky