Vláda co maká (hlavně na PR)

Když byly tenkrát povodně v Praze a Igor Němec prokázal tolik neschopnosti v komunikaci a selským rozumu, bylo hezký sledovat, jak namísto Němce začal konat Hudeček a najednou jsme byli informovaní, rozumně a bez emocí, člověk měl pocit, že se zodpovědný úřady starají a že mají věc ve svých rukou. Bylo to přirozený a aspoň já jsem to cejtil tak, že tu prostě jde o to, aby voda napáchala co nejmíň škody. Že tu nejde o zásluhy.

Koronavirus dostala přidělený nebo vyhrála, co já vím, vláda marketerů. Parta, která dělá všechno pro svý PR a to je ten problém.

Vlastně si myslím, že všechny ty chyby a přešlapy a nedomyšlenosti na začátku i teď, kterejch klidně mohlo být míň (vyhlásit karanténu od půlnoci a nechat tak lidem možnost stihnout přijet bez ní a pak se ještě rozčilovat že toho někdo využil, zavřít školy a ne školky) by se daly tolerovat.

Mnohem víc mně ale štve to, jak moc se Babiš a jeho pohunkové snaží vedle zajištění bezpečí a zdraví lidí na celý věci získat co nejvíc PR a marketingovejch bodů. A tak Babiš musí být všude vidět, musí komunikovat každej prd, všechno komentuje slovy My jsme udělali a jsem si jistej, že když Babiš říká My, myslí tím Já. A hlavně to říká tak, aby to Já v tom My viděli a slyšeli jeho voliči.

A s tím vznikají i komunikační chyby, který by tu nebyly, kdyby tolik nešlo o marketing. Ve jménu PR a nějakejch vnitřních bojů zveřejňujou věci, který se vůbec říkat neměly (paní doktorka je nešikovná a sama se nakazila) namísto toho spojit se s ní a lidmi s nimiž přišla do styku a varovat je (tím by se ta dezinformace hned odhalila), udávání úředníků, vytahování se jak My (zase to My) jsme to zvládli, ale Italové to úplně zanedbali a Němci (Merkelová) šíří poplašné zprávy a jen My to děláme s rozumem a citlivě a dobře atd. atd. atd.

A tak v době, kdy Hudeček makal a mohl se roztrhnout Babiš napůl maká a napůl se prodává.

Co ale vůbec není vidět jsou další obory a další lidi zodpovědní za řízení našeho státu. Jo, zdravotnictví, vnitro ať dělá, to co je potřeba. Ale vedle toho by měli ostatní ministři v čele s ministryní práce a sociálních věcí řešit, jak pomůžou těm, kteří jsou na karanténě, hlídají děti, nemůžou provozovat svou práci a nemají žádnou rezervu.

Ministr kultury by měl vymejšlet programy pro herce, zpěváky, promotéry, hohokoliv v kultuře, pro kterýho je stávající stav na hranici likvidace. A je jedno, jestli vymyslet podporu, nebo jestli ty lidi použít pro nějaký jiný práce (třeba to jde, co já vím), ale tahle rovina, jako by se vůbec neřešila, protože nikoho nezajímá a protože na ní není čas.

A jo, zdraví a život je potřeba řešit hned, ale přece musíme mít ministry a úředníky, kteří spravují i to ostatní.

Pokud někdo říká, že češi budou nadávat pořád a na všechno, na to že vláda omezuje moc nebo málo, tak si myslím, že právě ta vláda jde tomu kecání sama naproti. Tím, jak vycejtila obrovskou příležitost na všem vydělat a vyhrát volby na koronaviru lidi vytáčí ještě o něco víc až i rozumní lidé jako Jan Hrušínský zblbnou pod tlakem emocí a reagují hloupě a nesmyslně.

A přesně tohle se zas Babišovi hodí. A přesně tohle umí. Použít svého oponenta pro sebe, dostat ho někam, kam on nechce a vytahovat ta témata, která mu teď pomůžou a vše ostatní zametat pod parkety.


Komentáře

Oblíbené příspěvky