Výlet

Po dlouhý době jsme zajeli na něco jako opravdickej výlet. Ne jen toulání se lesem abysme byli venku. Ale výlet s nějakejma zajímavostma a hezkejma věcma k vidění.

Vypravili jsme se do Liběchova a jeho okolí, do takové té části Kokořínska, kterou vlastně skoro neznáme. Kokořínsko pro nás byly vždycky Pokličky, Kokořínskej důl, Klemperka, Kostelíček, Mšeno a okolí.

Tentokrát jsme objevovali sochy vytvářené před stovkami let ze skal (takovej jakoby vandalismus, ale tím že je to starý tak je to fajn). Obešli jsme Čertovy hlavy, Sochařskou věž, chodily nazdařbůh lesem mimo značky, abysme potkali co nejmíň lidí a ani u těch turisticky zajímavejch míst jsme jich nepotkali tolik (jakože třeba 3 skupiny najednou). Pak ještě Harfenice a mokřady dolní Liběchovky a bylo to fakt příjemný a hezký. Jen docela únavný. Občas jsme to vzali skal a stepí divočinou, Alice není úplně zvyklá a i když se ten půl den rozložil jen do deseti kilometrů, unavilo nás to dost.

To co mne na tom výletu ale štvalo, byly opatření starosty Liběchova nebo Želíz nebo tak něčeho. Všude po vesnicích zákazy vjezdu, hlavně tak, aby se člověk nedostal na parkoviště. Výsledek byl, že tu stálo stejné množství aut, jako kdyby tu zákazy nebyly, akorát byly rozeseté podél hlavní a prostě na úplně debilních mistech.

Jo. Je tu korona. Ale fakt je potřeba zaját do lesa se projít. A tyhle zbytečný bariéry ty obyvatele vesnice lidi neuchrání. A kdyby tohle udělali všichni starostové, tak se člověk nedostane vůbec nikam. A jo, kdyby byla nějaká aplikace, která se bude snažit lidi rozložit po lesích a ukazovat kde je jakej traffic, tak jí rád použiju. Tohle je škoda, že nedělají ty mapy.cz

A i když jsem chodil v lese a po turistických značkách a potkával lidi, tak naprostá většina v dostatečný vzdálenosti dávala rpoušku přes pusu. Chovali se slušně. Zodpovědně. Ten pan starosta se podle mne slušně a zodpovědně nechová. (a jo, třeba 3 týdny zpátky bych to jeho opatření bral, ale ne teď).


 




Komentáře

Oblíbené příspěvky