Jde jen o prachy

Naše vojsko prodává různé upomínkové předměty s různými diktátory a zločinci. Mají hrnečky s Hitlerem, Mengelem nebo Stalinem a mnoha dalšími mají i taková trika a mají i kalendář na rok 2021, který se jmenuje "Kalendář osobností třetí říše".

A prej tím ta firma nic nepropaguje, ani nacismus, ani komunismus, ani nic. Jsou to jen sběratelské předměty, a jde tu prej jen o prachy. Ale trestní oznámení už tu je, nějak se to řeší.

Je to trošku podobný, jako když před lety vyšel Mein Kampf, ale podle mne jen trošku. 

Tu knihu beru fakt jako studijní materiál. Dokumnet doby a bez toho, aby si ji člověk přečetl, ji přece nemůže odsoudit. Její existence je sice určitě super pro dnešní nácky, ale i lidé z druhé strany by měli mít možnost si ji přečíst. Vlastně si myslím, že by měl mít každý právo si knihu přečíst a udělat si na ní názor.
 
Ale kalendář si podle mne nikdo, kdo by jím nechtěl nacistické pohlaváry oslavovat, na zeď nepověsí. Stejně tak hrnek nepoužije. Triko neoblíkne. Tady nejde o dějiny, tady jde fakt o propagaci (můj subjektivní pohled).

A ten kdo to vyrábí a prodává je dobytek. I když to třeba dělá jen proto, aby vydělal. I když se mu třeba nacisti hnusí. 

Bylo by krásný, kdyby takhle každej obchodník dokázal uregulovat svou nabídku. Ne, tohle prodávat nebudu, to je fašistický svinstvo. Ne, tohle prodávat nebudu, to je firma, která v Praze porušuje zákony a ničí veřejná prostranství. Ne, tohle prodávat nebudu, to je firma, která neprávem přijímá dotace. 

Takovejch prodejců bych si vážil. Chodil bych k nim častěji a nebo jenom k nim, i když by byli dražší. Nechal bych jim vydělat. 

Komentáře

Oblíbené příspěvky