Maso v KFC

KFC vydalo tento týden oslavnou tiskovku, že v Irsku a UK je už jen 35 % kuřat, z kterých dělají svoje kuřecí pochoutky, nemocných. Ta zpráva je prý skvělá, protože se počet nemocných a trpících kuřad, které jedí britově v Twisteru poloviční než nedávno.

Nedělám si iluze, že by se Babišovy kuřata měla u nás líp. A nedělám si iluze, že by se líp měla jakákoliv kuřata, které běžně kupujeme v supermarketech a doma je ve velkým jíme.

A tak mne ta oslavná tiskovka neuklidnila. Spíš vyděsila. Kolik stresových hormonů a antibiotik a masa zvířat, který vlastně celej život jen trpěla, do sebe rveme.

A pak vyšla ještě jedna zpráva. Že KFC bude brzy maso tisknout na 3D tiskárně. Protože ruská (to mne trochu děsí) společnost 3D Biosprings Solutions vyvíjí technologii biotisku, při které využívá kuřecí buňky a rostlinný materiál. To jí umožňuje reprodukovat chuť a strukturu kuřecího masa. A KFC z toho chce začít dělat nugety.

A já fakt nevim. Je lepší do sebe cpát maso nemocnejch trpících slepic nebo nějakejch biologicko genetickejch experimentátorů. Přijde mi, že ani jedno. Dost možná proto, že o tom novím nemase nic nevím a tak se k tomu stavím dost nedůvěryhodně.

A byl bych rád, kdyby takovýhle zprávy mou spotřebu masa omezily. Ale nevím. Znám se. Škoda.



Komentáře

Oblíbené příspěvky